Masturberende veelpleger na anderhalf jaar aangehouden

15-09-2013

 

ROTTERDAM - Een masturberende man is in de nacht van vrijdag op zaterdag op heterdaad aangehouden op de Heemraadsingel. Hij viel op die manier al anderhalf jaar vrouwen lastig.

De afgelopen anderhalf jaar was er bij de politie een tiental meldingen binnengekomen over een schennispleger. Een aantal dames was meerdere malen met een masturberende man geconfronteerd. 

Hij deed dat in de nachtelijke uren in het gebied Mathenesserlaan, Heemraadsingel en Vierambachtsstraat. Mede dankzij het goede signalement dat de vrouwen bij de melding doorgaven, konden agenten gericht op zoek gaan naar de man.

 Surveillerende agenten herkenden in dat signalement de man die op zaterdagnacht op heterdaad is aanhouden. De 35-jarige verdachte uit Rotterdam is overgebracht naar het politiebureau en heeft alle meldingen bekend.

 

Man laat broek zakken met slok op

19 aug 2014

 

ROTTERDAM - De potloodventer, die een jaar lang vrouwen de stuipen op het lijf joeg op de hoek van de Heemraadsingel en Mathenesserlaan, is gepakt en voorgeleid bij de rechter.

 

Õs Nachts stond de man regelmatig in de buurt van het kruispunt in bosjes of tussen geparkeerde autoÕs, waarbij hij vrouwelijke passanten aan het schrikken maakte met zijn broek op zijn knie‘n. Een tiental keer is er aangifte tegen hem gedaan. ÒIk deed het niet om die vrouwen. Ik ben geen verkrachter, maar was dakloos en had geen andere plek om dat te doen, dus deed ik het daar.Ó September vorig jaar kon de man worden aangehouden. Met een waarschuwing heeft de politie hem later weer weggestuurd.


ÒHet gebeurde altijdÓ, bekende hij onlangs bij de rechter, Òals ik alcohol had gedronken. Dan heb ik mezelf niet goed in de hand. Maar ik heb mijn leven gebeterd, want acht maanden geleden heeft mijn vrouw weer een kind gekregen.Ó 


De 36-jarige Rotterdammer uit het Oude Westen is – behalve voor diefstallen – al eerder veroordeeld voor schennisplegerij. ÒIk moet u iets vertellenÓ, zegt de schennispleger in de rechtszaal ineen tegen de rechter. ÒVorige week hebben de buren de politie gebeld, omdat ik het weer zou hebben staan doen op het balkon. En mensen op straat hebben ook zoiets gemeld. Maar ik ga dat toch niet overdag doen, terwijl de huiskamer vol kinderen zit, die tv zitten te kijken? Ik ben gebeld door de politie om me te melden op het bureau. Maar ik heb dat niet gedaan. Ik heb een verleden. Dus ik ben niet op het bureau langs geweest. Ik heb er nog niets van gehoord.Ó

ÔVerontrustendÕ

De rechters en aanklager noemen de ontwikkeling Ôzeer verontrustendÕ. De rechter: ÒDie mensen weten allemaal niet dat u niets van plan bent. Die schrikken zich dood als ze u met uzelf bezig zien. Dan denken ze dat u achter ze aankomtÓ, legt de rechter de ernst van het vergrijp uit. 
De man krijgt een werkstraf van 30 uur opgelegd en een voorwaardelijke celstraf van zes weken om hem tot therapie en ontwenning van de drank te dwingen.