Rotterdammer bijt neus van vrouw af bij ruzie op straat

 

 

Bij een ruzie in Rotterdam-West heeft een 40-jarige Rotterdammer gisteren de neus van een nog onbekende vrouw afgebeten. Uiteindelijk moest politiehond Paco er aan te pas komen om de 'neusbijter' in bedwang te krijgen.

Het tweetal had om onduidelijke redenen onenigheid met elkaar nabij metrostation Coolhaven, schrijft het AD vandaag.  Nadat de man de vrouw beet, pakte hij een stoeptegel, brak die in stukken en gooide er ruiten van nabijgelegen gebouwen mee in.

 

De politie vond de man zo agressief overkomen, dat ze een agent van de hondenbrigade optrommelde. Politiehond Paco beet zich vervolgens vast in de arm van de man.

 

De agressieveling is, net als de vrouw, met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Als de Rotterdammer is behandeld aan zijn wonden, wordt hij overgebracht naar het politiebureau.

 

 

Algemeen Dagblad 30/08/11 05u13

 

 

Slachtoffer neusbijter: Hij nam een hele hap

 

De 53-jarige Heike uit Rotterdam ondergaat morgen een neusoperatie bij de plastisch chirurg. Haar 40-jarige ex-vriend Jan van D. beet maandagmiddag een stuk uit haar neus na een ruzie. De man was diezelfde dag vrijgelaten uit de gevangenis.

 

Heike, een geboren Duitse, is een dag na de aanval door de neusbijter hevig ontdaan. Artsen hebben maandagavond na een eerste spoedoperatie een enorm verband aangebracht. Een dag later mocht ze al wel weer naar huis. 'Het doet verschrikkelijk veel pijn. Hij heeft een hele hap uit mijn neus genomen. De hele dag door moet ik pijnstillers slikken.'

 

Dronken en net vrij

De ex-vriend stond maandagmiddag opeens voor de deur. Volgens Heike is de man twee‘nhalve maand geleden vastgezet na een winkeldiefstal en een vechtpartij met bewakers. 'Hij was dronken en net vrij.' Het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam bevestigt dat de man in voorlopige hechtenis zat en maandag is vrijgelaten. Waarvoor de man vastzat, wil het OM niet vertellen.

 

Jaloers

Volgens Heike kon Van D. het niet verkroppen dat Heike de relatie had stopgezet. 'Hij is verschrikkelijk jaloers.' Tijdens de ruzie gooide hij verschillende ruiten in bij het huis aan de Heemraadssingel in Rotterdam-West. Daarna kwam hij weer naar binnen. Heike: Hij vroeg om een zoen en toen hij dichterbij kwam beet hij in mijn neus. Het bloedde verschrikkelijk.

 

Direct na de ruzie is de man opgepakt. Hij was dusdanig agressief dat de agenten besloten de politiehond Paco op hem af te sturen. De hond beet de neusbijter daarop in de arm, waarna ook hij met een ambulance werd afgevoerd.

 

 

Algemeen Dagblad 31/08/11 07u44