Elfjarige asielzoekster verdwenen

Rotterdam - De 11-jarige Maria Pedro da Costa, een alleenstaande asielzoekster uit Angola, wordt sinds woensdag vermist. Het meisje is die dag voor het laatst gezien in haar opvangadres, vanwaar ze na het middageten vertrok naar buurthuis De Westerpoort aan de Heemraadsstraat om te gaan streetdancen.

Maria is ongeveer 1.40 meter lang. Ze heeft een flink postuur, een donkerbruine huidskleur en een breed gelaat met een brede neus. Ze droeg op de dag van haar verdwijning een zwarte jas, een zwarte spijkerbroek, een oranjekleurige rugzak en het haar in een staartje bovenop het hoofd.

Volgens de politie heeft er enkele dagen voor de verdwijning een rode Ford Escort op de Heemraadssingel ter hoogte van nummer 151 gestaan. Mogelijk heeft de inzittende iets met Maria's verdwijning te maken. Ook heeft er afgelopen woensdag een man op diezelfde plek zenuwachtig rondgelopen, zegt de politie. Ook van deze man - donker uiterlijk, gezet postuur, dikke buik, hoed - is niet zeker of hij iets met de vermissing te maken heeft. De politie zoekt mensen die nadere bijzonderheden kunnen geven.

De aangifte van vermissing is gedaan door het Centrum van Dienstverlening. Behalve haar klasgenoten en de mensen van haar opvangadres, heeft Maria weinig of geen kennissen in Rotterdam.

RD, 14 April 2000