Krantenbezorger neergestoken

Slachtoffer loopt steekwonden aan arm en been op

 

Van een onzer verslaggevers

ROTTERDAM - Een 25-jarige krantenbezorger van Trouw en De Volkskrant is gisterochtend vroeg aan do Heemraadssinqel in Rotterdam neergestoken. De daders, een man en een vrouw, ieder in bezit van een naar schatting twintig centimeter lang valmes, zijn nog voortvluchtig. De bezorger liep vijf steekwonden op aan been en arm. Na behandeling in het Dijkzigtziekenhuis kon bij naar huis.

 

Het slachtoffer was bezig met de bezorging van de kranten, toen de vrouw hem rond zes uur 's ochtends op de plaats van de steekpartij aansprak en geld eiste. Nadat de bezorger te kennen had gegeven dat hij geen cent op zak had, pakte de vrouw een mes en stak hem daarmee tweemaal. De man greep eveneens een mes, waarmee hij de bezorger in de arm stak. Vervolgens werd de bezorger, die op de grond was gevallen, een aantal malen geschopt. Na zijn fiets te hebben vernield, renden de man en de vrouw weg.

 

De krantenbezorger zag nog kans op eigen kracht naar het uitdeelpunt van de twee kranten te komen, waarna hij naar de politie werd vervoerd. Die liet het slachtoffer meteen overbrengen naar het ziekenhuis. Tegenover de politie heeft de bezorger verklaard dat hij een van de daders, de vrouw, heeft herkend. Zij zou zich regelmatig 's ochtends vroeg ophouden in de omgeving van de Heemraadssinqel, niet ver van de door de gemeente Rotterdam gedoogde tippelzone.

 

Volgens een woordvoerder van Perscombinatie, waartoe Trouw en De Volkskrant behoren, is de krantenbezorger niet eerder belaagd. De man brengt sinds twee jaar de kranten in de bewuste wijk rond. Eerder dit jaar, in de ochtend van 1 0 maart, werd in de Rotterdamse wijk Ommoord de 18-jarige krantenbezorgster Fatima van Esveld doodgestoken. Tegen de dader, haar 21 -jarige ex-vriend, is vorige week tien jaar cel geŽist.

 

Trouw, 23-6-1993