Raad vraagt politie meer actie in tippelzone

ROTTERDAM - De narcoticabrigade van de Rotterdamse politie moet sneller en daadkrachtiger optreden rond de tippelzone aan de G.J. de Jonghweg. De gemeenteraad bepleit dit in een motie van de PPR/PSP.

De politie heeft aan burgemeester Peper gevraagd vaker de reinigingsdienst Roteb en de Plantsoenendienst te sturen langs de 'vervuilde' gebieden rond de tippelzone. De politie denkt hierbij aan de Heemraadssingel bij het 'watervalletje', de bossage lange de Rochussenstraat tussen de Schonebergerweg en de Claes de Vrieselaan, de parkeerterreinen bij het GEB-gebouw, achter de school voor Fysiotherapie en de Coolhaven bij de machinistenschool. Bovendien zou. aldus de politie, meer straatverlichting geplaatst moeten worden op de zuidkop van de Heemraadssingel.

De Rotterdamse politie schrijft in de rapportage over de tippelzone aan burgermeester Peper 'grote moeite' te hebben met de overlast van prostituées in de omringende straten van de G.J. de Jonghweg. Er In niet te ontkennen dat dames die bij ons bekend staan als prostituée in bewuste straten lopen. Het probleem alleen In dat velen van hen hier ook wonen en uiteraard in alle vrijheid zich daar moeten kunnen begeven." aldus de politie.

Met de bewuste straten worden bedoeld: Rochunnenstraat, Claes de Vrieselaan. Heemraadssingel, Lieve Verschuierstraat, De Vliegerstraat, Zwaerdecroonstraat en Volmarijnstraat. De politie onderzoekt klachten van bewoners in die straten. De bewoners zien de overlaat de laatste tijd weer hand over hand toenemen, nadat bij de Instelling van de tippelzone wel enige tijd sprake In geweest van meer rust.

De bewoners noemen als reden voor de toegenomen overlaat onder meer de concurrentiestrijd op de G.J. de Jonghweg, de scheiding tussen verslaafde en niet-verslaafde hoertjes en vaste afspraken met klanten die zich niet In de tippelzone willen vertonen. Inmiddels staan de dames nu ook tussen de middag In de straten, allemaal zogenaamd op weg naar de tippelzone.

 

Het Vrije Volk, 12-12-1985