Vrouw ontvoerd en verkracht

 

(Van een onzer verslaggevers)

 

ROTTERDAM - Vijf mannen hebben in de nacht van zondag op maandag een 29-jarige Engelse vrouw ontvoerd, mishandeld en verkracht. De daders zijn voortvluchtig. De politie zoekt getuigen van het drama.

 

De vrouw, die voor enkele dagen in Nederland was, stond op de hoek van de Nieuwe Binnenweg en de Heemraadssingel op een, taxi te wachten. Vr haar stopte een witte personenauto en de twee inzittenden grepen de vrouw en duwden haar in de auto. Na enige minuten stopte de auto en stapten er nog drie mannen in. Daarop reed de auto naar Schiedam. Op de grens met Vlaardingen stopte de wagen en de mannen eisten gemeenschap met de vrouw. Toen zij dit weigerde werd zij ernstig mishandeld. Volgens de politie vertoonde haar gehele lichaam verwondingen.

Na de mishandeling werd de vrouw door twee van de vijf mannen verkracht en daarna uit de auto gegooid.

Volgens de vrouw was het een grote witte vierdeurs wagen en stonden de letters AD in het kenteken. De vier cijfers zijn onbekend. Tegenover de politie heeft de Engelse verklaard dat de vijf mannen volgens haar Turken waren.

De bestuurder, 20 tot 25 jaar oud, had een lang postuur, was donker en had een snor. Hij droeg donkere kleding en een wit hemd. Een van de anderen was ook tussen de 20 en 25 jaar oud, had een grof postuur, half lang donker haar en had een litteken onder een van de ogen. Hij droeg een wit kostuum en een zwart hemd.

De politie verzoekt getuigen van dit misdrijf of zij die menen een van de daders die aan het signalement voldoet te kennen; zich met haar in verbinding te stellen: telefoon 143144. toestel 5309 of 3374.

 

Het Vrije Volk, 6-3-1979