...daarna nam de kat de kuiten Tja, 't is maart!

 

Macintosh HD:Users:jwflier:Desktop:Schermafbeelding 2014-10-04 om 08.39.42.png

 

(Van een onzer verslaggeefsters)

Twee Rotterdamse brandweermannen hebben maandagmiddag een klein gevecht geleverd met een kat, die in het topje van een boom op de Heemraadssingel was geklommen.

De brandweer kwam in actie om poes uit zijn hoge positie te bevrijden en was dus vol goede bedoelingen, maar de kat was een hele kwaje kat, die helemaal niet gered wenste te worden.

De balans na het gevecht: twee gewonden — de twee brandweermannen kregen krabben aan hun handen, die in ziekenhuis Dijkzigt verbonden moesten worden — en een min of meer mislukte reddingspoging. Poes hielp namelijk zich zelf, met en fraaie zweefduik, en maakte zich vervolgens ijlings uit de voeten.

Een en ander speelde zich omstreeks 3 uur op de Heemraadssingel af. Poes zat in het topje van de boom, brandweer arriveerde. Twee brandweermannen probeerden hem te bereiken, de n via een ladder, de ander door zelf tok in de boom te klimmen. De kwaje kat, over zijn zenuwen heen door alle drukte die er om hem gemaakt werd, krabde wild van zich af en sloeg zijn nagels in elke grijpende hand, die maar in zijn buurt kwam.

Ten slotte werd het hem te bar en dook hij omlaag. Beneden stond men klaar met 'n vangzeil, maar ook daar moest poes niets van hebben. Hij omzeilde het zeil, kwam op de grond terecht en nam, nauwelijks op zijn pootjes beland, de benen. Weg van deze plaats des onheus, waar hij bijna het slachtoffer was geworden van boze tweevoeters

Commentaar van de brandweer: Ja, het is maart, he?

Zit ik rustig in mijn boom, komt er via een ladder een monster naar boven"

,Nou komt hij nog bij me in de boom ook

,Hij dacht, dat hij me had, maar ik stortte me net op tijd omlaag"

Wat? Een vangzeil? Dat moet ik zien te omzeilen"

Ik heb het gered en nu weg van hier"