Voor autodiefstal tien maanden geĎist

 

(Van een onzer verslaggevers) Een gevangenisstraf van tien maanden met aftrek heeft de officier van Justitie bij de rechtbank te Rotterdam dinsdagmorgen wegens diefstal van een auto geĎist tegen de 26-jarige automonteur A. W. S. uit Rotterdam.

Op 13 juli was deze verdachte — aanvankelijk om te slapen — op de Heemraadssingel in een bestelauto gestapt. Hij reed er echter mee naar Dordrecht, vandaar naar Vlaardingen om ten slotte ten tweeden male in Dordt terecht te komen. Daar raakte de olie op, daar vluchtte hij voor de politie Hij heeft zich naderhand echter aangemeld.

De president van de rechtbank wees er S. op, dat hij heel wat kansen heeft vergooid. Na een straf in de bijzondere gevangenis voor jongelieden te hebben uitgezeten, is hij nog eens tweemaal veroordeeld. Begin mei werd hij (met een strafrestant van negen maanden) voorwaardelijk in vrijheid gesteld.

Men heeft voor de automonteur tot twee keer toe ander werk en andere kosthuizen gezocht. Toen hij een nog . niet afbetaalde brommer verkocht, is de zaak gesust om hem nogmaals een kans te geven. Hij raakte echter toch op drift, waarna in Rotterdam de diefstal van de auto volgde.

„Er is wel gebleken, dat hier met een voorwaardelijke straf niets te bereiken is," constateerde de officier. De verdediger meende, dat de verdachte na een verschil van mening met zijn ouders de kop in de wind heeft gegooid. Nu kan hij weer bij zijn vader in de zaak komen. „Deze jongen moet opgevangen worden. Anders gaat het helemaal mis", zei de raadsman.

Uitspraak over veertien dagen.

 

Het vrije volk, 14-10-1958