Om hun eigen auto op te sieren

Jongelui stalen dure Spaanse wieldoppen

 

(Van een onzer:verslaggevers)

Drie jonge Rotterdammers zijn vanmorgen voor de officier van Justitie geleid, verdacht van diefstal van vier wieldoppen. De doppen werden dezer dagen van een Spaanse auto afgehaald, die op de Heemraadssingel geparkeerd stond. Door de oplettendheid van een singelbewoner wist de recherche de zaak snel rond te krijgen.

De Spaanse eigenaar van de auto deed bij de politie aangifte van deze diefstal. Honderd gulden per stuk kostten de sierdoppen, vertelde hij erbij.

Een rechercheur ging op onderzoek uit. Hij stuitte op een man, die 's avonds drie jongemannen op verdachte wijze rond de Spaanse auto had zien scharrelen. Na enige tijd reed het drietal in twee auto's weg. Voor alle zekerheid noteerde de man een van de beide. kentekens...

De politieman wist genoeg: Hij spoorde met behulp van het kenteken de eigenaar op en kwam terecht bij twee broers, de 20-jarige chauffeur J. H. V. en de 17-jarige kantoorbediende H. A. V.. zij bekenden met een vriend, de 18-jarige stukadoor R. V. v. L., de doppen te hebben gestolen. 'Alle drie bleken zij eigenaar te zijn van een tweedehands auto. De wieldoppen moesten dienen om de wagentjes wat op te fleuren. Een van het drietal bleek reeds eerder wieldoppen te hebben weggenomen.

 

Het Vrije Volk, 30-3-1957