Veel van de buit terecht

Buurman wist meer van de inbraak af...

 

Bij de aannemersfirma N. aan de Heemraadssingel werd vorige week een bedrag. van 1700 vermist, dat was gestolen uit een bijvak van de brandkast, waarvan de sleutel in een bureaulade had gelegen. Uit het onderzoek bleek, dat men hier te doen had met een gewone inbraak, maar dat bekenden aan het werk moesten zijn geweest.

Daarom werd gezocht, in de richting van de benedenburen van het pand en in vrij korte tijd kreeg de politie de beschikking over aanwijzingen, dat de bewoner, de 55-jarige kleermaker J. K. meer .van deze inbraak afwist.

Hij werd aangehouden en al spoedig bekende hij het geld, dat In een kistje had gezeten, gestolen te hebben. Hij had het bedrag in een linnenzakje gestopt? waarna zijn zoon, de 26-jarige zeeman J. K. Jr. het naar Kethel had vervoerd om het daar in de berm van de weg te verstoppen.

Dinsdagmorgen werd K. in gezelschap van enige rechercheurs naar Kethel overgebracht en daar is het geld gevonden. Er bleek ruim 300.--aan te ontbreken. Vader en zoon werden in het bureau Oostervantstraat in bewaring gesteld.

Het Vrije Volk, 7-9-1949