AUTODIEVEN VEROORZAKEN ERNSTIG ONGELUK

Jeugdige wielrijder ernstig gewond

 

Gistermiddag zijn op de Mathenesserlaan hoek Heemraadsingel te Rotterdam een personenauto en een transportfiets, welke bestuurd werd door den 15-jarige loopjongen M. de R., met elkaar in botsing gekomen. De aanrijding ontstond, doordat de auto de fietser geen voorrang verleende.

Uit het politieonderzoekbleek, dat de auto eenige ogenblikken tevoren ontvreemd was voor een woning aan de Rochussenstraat. De drie inzittenden, de 18-jarige los-werkman L.H., zijn 18-jarieg collega J.M.H. van der A. en de 21-jarige los-werkman A.H., werden in het politiebureau aan de Oostervantstraat ingesloten.

De wielrijder werd door het rechtervoorwiel van de auto gegrepen, waarop hij zich trachtte vast te klemmen aan de treeplank. Toen de bestuurder van de auto, vermoedelijk a.H., dit zag, gaf hij vol gas, waardoor de toen reeds zwaar gewonde knaap de treeplank moest loslaten en een der wielen over zich heen kreeg. Het slachtoffer kreeg een schedelbasisfractuur en moest naar het ziekenhuis aan den Coolsingel worden vervoerd, alwaar hij is opgenomen. Zijn toestand is levensgevaarlijk.

 

Het Vaderland 3 oct 1939